man on a train

App för tågvärdar

Statens Järnvägar. Läs hur vi gick tillväga för att hjälpa tågvärdarna på SJ.

Projektnamn

App för tågvärdar

Övergripande

En app för att hjälpa SJs tågvärdar i deras dagliga arbete.

Teknologier

Android Angular Java Jetty Tomcat

01

Problemet

Dags att byta ut era gamla verktyg mot mer moderna? Det var något Statens Järnvägar (SJ) behövde göra. Efter att ha fått avslag från arbetsmiljöverket att deras biljettskanningsenhet var för tung var det i behov av något smidigare.

SJs tågpersonal vars arbete var att skanna biljetter, var tvungna att arbete med flertal olika verktyg för att kunna göra sitt jobb. Detta arbetssätt blev belastande och otympligt för personalen som på ett smidigt sätt behövde ta sig mellan säten och vagnar. Efter att arbetsmiljöverket sagt sitt, var en förändring tvungen att ske.

Train station
02

Lösning

Att bära med sig flera tunga enheter var inte längre bara en arbetsmiljöfråga, det var också omodernt. Lösningen blev en app innehållande all samlad funktionalitet från de olika verktygen Istället för att SJs personal skulle gå med händerna fulla av tunga enheter, fick den plats i bakfickan.
Train rails
03

Resultat

Den nya appen effektiviserade och förenklade livet för hundratals personer arbetandes ute på de svenska järnvägarna. Det blev ett moderniserat sätt arbeta och ett SJ som värnade om personalens arbetshälsa.

Har ni också halkat efter i utvecklingen? Ingen fara, vi hjälper er att uppgradera era verktyg! Kontakta oss idag!

Train rails

Teknologier vi använde i detta projekt

Angular logo
Android logo
Java logo
Jetty logo
Tomcat logo